شریعت اسلام، به جهت تحکیم بنیان خانواده، وظایف و حقوقی را بر عهده طرفین عقد نکاح قرار داده است، یکی از این حقوق، حق نفقه زن میباشد که شوهر مکلف به پرداخت آن میباشد، و بر این مطلب صراحت آیات و روایات اشاره دارد. دیدگاه تمامی فقها در اصل پرداخت نفقه انفاق یکسان است، اما اختلاف در مورد معیار تعین و میزان آن میباشد. لذا ما درصددیم در این پژوهش به این پرسش پاسخ دهیم؛ که معیار تعیین میزان نفقه در انظار و آراء علما اسلام چه میباشد و نفقه شامل کدامین دسته از احتیاجات زوجه میگردد. در این راستا و در پاسخ به این سوال؛ آنچه ضروری به نظر میرسید، بررسی تطبیقی نظرات فقهای امامیه و اهل تسنن راجع به این پرسش مهم بود. آنچه در این واکاوی به دست آمد این بود که در خصوص معیار پرداخت نفقه دو قول موجود است؛ عدهای معیار پرداخت نفقه را درگرو تمکن مالی مرد و شئونات زوج میدانند که این رأی، نظر شیخ طوسی و علمای اهل سنت است و گروهی دیگر معیار پرداخت نفقه را با در نظر گرفتن شأن زوجه میدانند که این نظر دیدگاه صاحب جواهر و فقهای متقدم است. مخفی نماند؛ نظرات فقها در مورد مصادیق نفقه علیالخصوص هزینههای درمان و معالجه یکسان نبود،
سلطان محمدی, حسین. (1400). رویکرد تطبیقی به معیار شناسی نفقه در فقه فریقین: تمکن مالی زوج یا شئونات زوجه. پژوهش های فقهی و سبک زندگی خانواده اسلامی, 1(2), 120-146.
MLA
حسین سلطان محمدی. "رویکرد تطبیقی به معیار شناسی نفقه در فقه فریقین: تمکن مالی زوج یا شئونات زوجه". پژوهش های فقهی و سبک زندگی خانواده اسلامی, 1, 2, 1400, 120-146.
HARVARD
سلطان محمدی, حسین. (1400). 'رویکرد تطبیقی به معیار شناسی نفقه در فقه فریقین: تمکن مالی زوج یا شئونات زوجه', پژوهش های فقهی و سبک زندگی خانواده اسلامی, 1(2), pp. 120-146.
VANCOUVER
سلطان محمدی, حسین. رویکرد تطبیقی به معیار شناسی نفقه در فقه فریقین: تمکن مالی زوج یا شئونات زوجه. پژوهش های فقهی و سبک زندگی خانواده اسلامی, 1400; 1(2): 120-146.